Zweden in huis,

Een Scandinavische stijl in huis is een gevoel, de mooie lichte ruimtes inrichten met natuurlijke kleuren en stoere elementen.

Een aantal jaren geleden was ik voor het eerst op vakantie in Zweden. We logeerde in een Stuga, een typisch Zweeds huis. Het was wintertijd dus buiten lag een dik pak sneeuw. Het rode huis pronkte mooi uit de witte wereld.  Het huis was ingericht met mooie gedetailleerde zweedse meubelen. Mooi hout werk, lichte kleuren, veel pastellen, een krakende houten vloer.  Een veranda aan het huis, daar staat standaard de sneeuwschep. Het kon maar zo gebeuren dat er in de nacht zo veel sneeuw kon vallen dat je s’ochtends een weg moest scheppen om het huis uit te komen.

Dan de natuur in zweden, ongerept en uitgestrekte bossen en meren, wonderschoon.

Wij zaten in de regio Branas, waar ook een skigebied ligt, het mooie aan skiën in Branas is de rust en ruimte op de pistes, geen massa toerisme zoals in de Alpen. We hebben een dag met Husky's een honden sledetocht gemaakt. In mooie stoere sleeën, met oude houten snijwerk elementen, gedekt met gave rendierhuiden en vachten.

Een sneeuwscootertocht, maakte we ook,  dat was spectaculair en stoer om te doen, met een gids gingen we een berggebied in, lange witte sneeuwpaden tussen de dennenbossen waar je enkel een voetafdruk van een Eland, een wolf of zwijn zag, prachtig! Boven op de berg gingen we in een restaurant eten, om ons te warmen, want het wat zeker -15, met een knapperig haard vuur en een uitzicht, om nooit te vergeten.

Thuis in Nederland wilde ik het gelijk anders, de lichte kleuren in het interieur waren er altijd al, maar de sfeer kon anders. Het project in huis was begonnen, ruimte voor ruimte.

De witte keuken, kreeg meer contrast door stoer zwart toe te voegen, een zwarte muur van krijtverf.  Woonaccessoires werden vervangen, een ander vloerkleed, oude houtenkrukjes gecombineerd met schapenvachten, witte houten stoelen, de houtkleurige tafel heeft een witwas beits gekregen. Door groen in de vorm van planten toe te voegen, wat een mooi contrast geeft in de lichte ruimte, haal je de natuur naar binnen, geeft warmte en levendigheid. Een heerlijke Scandinavische sfeer om samen te leven in Nederland, met mijn man en 2 kinderen en onze 2 hondjes.

© 2016 - 2021 theloving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel